Kaikki vähintään -30% | Tarjous päättyy Ke 18.05.
Ystävällinen asiakaspalvelu | Nopea toimitus
Suojakuoria ja -koteloita on monenlaisia, ja itselleen sopivimman mallin etsimiseen kannattaa uhrata hetki aikaa. Aina ei ole helppoa tietää, millaiset suojakuoret ovat itselle paras vaihtoehto. Tässä jutussa esittelemme yleisimmät erilaiset suojustyypit sekä kunkin plussat ja miinukset. Artikkelin lopusta löydät tiivistelmän, jonka avulla viimeistään tiedät, millaiset suojakuoret sopivat juuri sinulle!
Älypuhelin löytyy tätä nykyä vakiovarusteena yhä useamman suomalaisen taskusta. Puhelimessa kulkee mukana koko joukko päivittäin tarvitsemiamme asioita: aamu alkaa puhelimen herätyskellon soidessa, ja läpi päivän luemme sähköposteja ja pidämme yhteyttä ystäviimme sosiaalisen median välityksellä. Yhä useampi hoitaa jopa pankkiasiat älypuhelimensa kautta. Älypuhelin on niin kiinteä osa elämäämme, että on vaikea kuvitella, millaista elämä olisi ilman sitä.
Kännykän hajoamisen pelko on siksi tuttua jokaiselle, joka on joskus tiputtanut puhelimensa maahan. Voi ei, menikö lasi rikki? Toimiiko kännykkä enää? Kaukana ovat ajat, joina puhelimet kestivät ties minkälaista heittelyä, sillä kestävyyttä olennaisempaa älypuhelimien valmistajille on kehittää laitteiden muita ominaisuuksia, kuten kameraa tai käyttöjärjestelmää.
Parhaallakaan kännykkäkameralla ei kuitenkaan tee mitään, mikäli puhelin menee rikki. Uusi luuri tai vanhan korjauttaminen ei ole halpaa lystiä, joten puhelimen kolhuihin kannattaa varautua jo etukäteen. Tämä onnistuu parhaiten, kun puhelimeen hankkii laadukkaat suojakuoret tai suojakotelo.
Tavanomaiset suojakuoret ovat ne, jotka monelle tulevat mieleen ensimmäisenä puhelimen eri suojausmahdollisuuksista puhuttaessa. Suojakuoret ovat useimmiten ohuita, mutta suojaavat puhelimen kulmat ja takakannen kulumiselta ja pieniltä kolhuilta. Suojakuoria löytyy jokaiseen makuun, sillä niitä on saatavilla lukuisissa eri väreissä ja mitä mielikuvituksellisimmin kuvin ja kuvioin.
Suojakuoria valmistetaan esimerkiksi silikonista ja muovista. Koska suojakuoret ovat ohuita, ne eivät tee puhelimesta juuri tavallista paksumpaa. Suojakuoret eivät suojaa puhelimen näyttöä, joten niiden kanssa kannattaa käyttää suojakalvoa tai panssarilasia.
Suojakuorten hinnat alkavat noin seitsemästä eurosta. Edullisuutensa ja helpon asennettavuutensa ansiosta suojakuoria voi halutessaan hankkia kerralla useammat ja vaihdella rennosti fiiliksen mukaan.
Silikoniset suojakuoret ovat materiaaliltaan joustavia, ja siksi ne on helppo asettaa paikoilleen. Muovikuorten tapaan myös silikonikuoria on saatavilla useita erilaisia. Minimalistisin valinta on läpinäkyvä silikonikuori, joka suojaa puhelinta jättäen alkuperäisen muotoilun kauniisti näkyville.
Silikonikuoret parantavat puhelimen tuntumaa, jolloin puhelimesta on helpompaa pitää kiinni eikä se luiskahda kädestä niin helposti. Tämän vuoksi materiaali viehättää monia.
Trendikkäät marmorikuoret tarjoavat puhelimellesi näyttävän suojan. Kiven sijaan marmorikuorten valmistusmateriaali on useimpien suojakuorten tapaan kova mutta joustava muovi, vaikka aidon oloinen marmorikuvio saattaakin hämätä! Marmorikuviointi on ollut nousussa jo parin vuoden ajan, joten marmorikuorilla teet puhelimestasi hetkessä kaveripiirin tyylikkäimmän.
Hieman harvinaisempi vaihtoehto suojakuorien materiaalille on nahka. Tämä tyylikäs ja aina muodissa oleva materiaali on monille tuttu kotelomallisten suojusten eli suojakoteloiden materiaalina. Nykyään markkinoilla on myös nahkaisia suojakuoria, joten vaikka suojakotelot tuntuisivat omaan käteen liian kömpelöiltä, ei materiaalimieltymyksiään tarvitse alkaa muuttaa. Kestävyytensä lisäksi nahkaisten suojakuorien etu on se, että materiaali tuntuu mukavalta kädessä.
Mikäli aitonahkaiset suojakuoret kuulostavat ajatuksena epämiellyttävältä, kannattaa tutustua tekonahkaisten ja nahkakuvioisten tuotteidemme valikoimaan. Näin tyyliseikoista ei tarvitse tinkiä materiaalimieltymysten vuoksi!
Suojakuoria tehokkaamman suojan tarjoavat erilaiset suojakotelot. Niissä suojattuna on myös puhelimen näyttö, sillä koteloihin kuuluu näytön suojaava kansi. Näin näyttö ei naarmuunnu esimerkiksi taskussa tai laukun pohjalla osuessaan esimerkiksi avaimiin tai muihin esineisiin.
Suojakoteloiden materiaalina käytetään usein nahkaa tai tekonahkaa. Nahka on materiaalina kestävä ja miellyttävän tuntuinen ja näyttää hyvältä myös kuluessaan.
Suojakoteloitakin on erilaisia, mutta koska ne suojaavat myös puhelimen näytön, ne tekevät puhelimesta ainakin vähän paksumman kuin näyttöä suojaamattomat suojakuoret.
Suojakotelon kannesta voi olla muutakin hyötyä kuin sen näytölle tarjoama suoja: toisissa malleissa puhelin voidaan kannen avulla tukea pystyyn esimerkiksi pöydälle. Tällöin esimerkiksi videoita voi katsella helposti ilman, että puhelimesta täytyy pitää kiinni.
Flip cover -mallisia koteloita käytetään usein synonyyminä suojakoteloille. Niissä on nimensä mukaisesti kansi, joka käännetään pois näytön päältä, kun puhelinta käytetään. Flip coverien kansi suojaa puhelimen näyttöä naarmuilta. Flip coverit eroavat lompakkokoteloista siten, että ne ovat usein kevyempiä eikä niissä välttämättä ole kannen piinni kitävää magneettia.
Toisiin puhelinmalleihin on saatavilla flip cover -koteloita, joissa on kätevä vilkaisuikkuna. Vilkaisuikkunan kautta voit katsoa kätevästi esimerkiksi kelloa tai tarkistaa, onko uusia viestejä tullut. Näin sinun ei tarvitse jatkuvasti availla suojakotelon kantta.
Lompakkomallisissa suojakoteloissa kotelon kansi sulkeutuu magneetin avulla. Mallista riippuen magneetti voi löytyä joko itse kannesta tai sitten kotelosta roikkuvasta erillisestä läpästä. Erillinen magneettiläppä pitää huolen siitä, ettei lompakkokotelo aukea edes pudotessaan. Lompakkokotelo sisältää useimmiten kahdesta kolmeen korttipaikkaa ja yhden setelitaskun, joten kaikki olennainen kulkee vaivatta puhelimen mukana.
Osta nyt mieleiset Puhelimen kuoret helposti netistä
Mietityttääkö vielä, millaiset suojakuoret hankkisit? Katso alta suojakuorten ja suojakoteloiden keskeisimmät erot!
Valitse puhelimeesi suojakuoret, jos…
Suojaa puhelimesi suojakotelolla, jos…
Suosituimmat tuoteryhmät juuri nyt:
Xiaomi: Xiaomi 11T/11T Pro, Xiaomi Mi 11i, Xiaomi Redmi 9/9a/9c/Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 10S, Xiaomi Redmi Note 10 5G
iPhone: iPhone 13, 13 Pro, 13 Pro Max ja 13 Mini. iPhone 12 kuoret, iPhone SE 2020
OnePlus: OnePlus 9 ja 9 Pro kuoret , OnePlus Nord/N100/N10 kuoret OnePlus Nord 2, OnePlus Nord Ce
Samsung: Samsung Galaxy A52/52S, Samsung Galaxy A32, Samsung Galaxy A12, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy A03S, Samsung Galaxy A21s
Suojakuoret ja panssarilasit muihin puhelinmallein löydät täältä.